SUSHI RIS

Når du skal lave ris til sushi, er det vigtigt først at lave en autentisk sushi ris, som er basesmagen og konsistensen af din sushi. Selv om det kan synes vanskeligt at følge denne opskrift den første gang, er det værd at perfektionere den. Den tilføjer sød, syrlig smag til sushi ruller, og den klistrede konsistens er nødvendig for at holde rullerne sammen. Brug vores vores sushiris, til al slags sushi.

Husk: Du må ikke bruge grødris, som nogle anbefaler.
I f.eks. Nigiri er risen 50% af din sushi, og grødris smager ikke som vores gode sushiris. Den rigtige sushiris er mere fast og også nemmere at arbejde med.

Ingredienser:
3 kopper sushiris
3 kopper vand
½ kop riseddike
½ kop sukker
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
1. Vask risene i vand og skyl grundigt. Du skal skylle dem ad 5 til 7 omgange, brug evt. en finmasket si til at hælde vandet fra dem.
2. Hæld ris og vand i en riskoger og tænd for riskogeren. Når risene er færdigkogte slår den automatisk fra og du skal lade dem stå i 10 minutter og hvile. Alternativt, anvender du en mellemstor gryde og bringer risene i kog, skru ned og lad risene koge i ca. 15 minutter (check tiden på pakningen).
3. I mellemtiden blander du riseddike, sukker og salt i en lille gryde. Kog blandingen indtil sukkeret er opløst. Stil blandingen til afkøling.
Hvis du ikke selv vil lave riseddike med sukker og salt, så vælg den færdigblandede riseddike, du kan se den her.

4. Læg de kogte ris i en stor skål eller et fad, hæld eddike saucen over de varme ris og bland. Afkøl risene til ca. 27 grader og så er de klar til brug.

Se video om hvordan du laver sushiris og hvordan du benytter et Hangiri risfad.Startpakken
Vi har lavet en startpakke, der indeholder det meste af det du skal bruge for at lave Sushi første gang (eller hvis du vil supplere dit lager med sushi varer). Når du køber vores startpakke indeholder den ris, tang, soya, wasabi, riseddike, ingefær, bambus rullemåtte og 10 spisepinde.
Så er du hurtigt i gang. Du kan bestille den her.

Hej, vi bruger cookies og kan du ikke acceptere dette, så skal du slå det fra i din browser. Hvis du fortsætter på vores shop, så accepterer du at vi bruger cookies. Hilsen Kim, Sushibutik.dk Læs mere.
x